Stappenmethode

Schaak Trainer

 

+32 477 200 906 - cassimon@skynet.be

 

 

Stappenmethode

 

DEMOBORD

 

Stappenmethode

 

De boekjes van de stappenmethode zijn onmisbaar voor de beginnende schakers.

Door je te houden aan de volgorde van de opgaven in de boekjes én als je probeert de oefeningen zo goed mogelijk op te lossen volgens de voorbeelden, leer je enorm veel bij!

De beste schakers van deze tijd zijn allemaal opgegroeid met de boekjes van de Stappenmethode! Deze boekjes zijn dan ook reeds verschenen in verschillende talen.

Ook op de scholen waar schaakonderricht wordt gegeven, is men dankbaar dat men gebruik kan maken van deze prachtige hulpmiddelen.

 

 

Opstapjes

Opstapje 1

 

Opstapjes

 

Auteurs Eddy Sibbing en Cor van Wijgerden wilden het schaken voor de allerkleinsten nog wat vereenvoudigen en ontwierpen zo "Opstapje 1" en "Opstapje 2".

Deze interessante boekjes verschillen een klein beetje van opzet ten opzichte van de gekende Stappenboekjes: zo vind je slechts zes diagrammen per blad, in plaats van negen. Kinderen van de leeftijd rond zes jaar hebben nog niet zo'n vaste hand, daarom worden de diagrammen/opgaven wat groter weergegeven, zodat ze preciezer kunnen werken. Ook staan er wat meer tekeningen in die ze eventueel een kleurtje kunnen geven...

Stap 1

 

Boekenkast

 

 

Stap 1 en volgende...

 

In deze reeks van auteur Cor van Wijgerden zijn volgende werkboekjes reeds verschenen:

Stap 1, Stap 2, Stap 3, Stap 4, Stap 5, Stap 6.

Ook zijn volgende" Extra werkboeken" verschenen:

Stap 1 extra, Stap 2 extra, Stap 3 extra, Stap 4 extra, Stap 5, extra.

Tevens zijn volgende "Plus werkboeken" verschenen:

Stap 1 +, Stap 2 +, Stap 3 +, Stap 4 +, Stap5 +.

 

Vooruitdenken

 

Vooruitdenken

 

Vooruitdenken

 

Auteur Boris Friesen ontwierp deze boekjes samen met Cor van Wijgerden.

In de werkboeken "vooruitdenken" staan geheugensteunen en opgaven. De type opgaven zijn anders en gevarieeerder dan in de andere werkboeken. De thema's uit de Stappenboekjes komen wel alle terug.

Momenteel zijn reeds "Stap 2 vooruitdenken" en "Stap3 vooruitdenken" gepubliceerd; het is de bedoeling dat er nog twee vervolgboekjes zullen uitkomen.

Het werkboek "Stap 3 vooruitdenken" is goed in te zetten na Stap 3 plus of voor Stap 4-leerlingen die de extra- en plusboeken overslaan. Het is ook mogelijk het werkboek al wat eerder in te zetten als vooruitdenken 2 met succes is doorlopen. Wel van belang is dat de thema's in het basisdeel aan de orde geweest zijn.

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved by hacee